Indlæser Begivenheder

Højskoledag: Nihilister, kældermennesker og hellige dårer – Dostojevskijs litterære udforskning af kristentroens fordringer og vilkår

13 januar 2024

Foredragsholder: Lektor Tine Roesen

Få forfattere har skildret kristentroens udfordringer så stærkt og uforglemmeligt som russiske Fjodor Dostojevskij (1821-1881). De fleste af hovedpersonerne i hans store romaner enten kan eller vil ikke tro. Ofte argumenteres både udførligt og overbevisende imod troens mulighed, og hans kristne skikkelser har umiddelbart ikke meget at skulle have sagt. Hvordan hænger det sammen med Dostojevskijs egen tro og hans håb om at påvirke udviklingen i Rusland i positiv retning?

Som foredraget vil vise, er svaret ikke enkelt, men hænger tæt sammen med Dostojevskijs menneskeopfattelse og forpligtethed på en radikal litterær realisme. Og måske også med hans insisteren på, at ytringsfrihed for alle vil tjene sandheden bedst.

Ud over en generel introduktion til Dostojevskij, hans forfatterskab og poetik vil eksempler fra flere af hans værker blive inddraget.

Tine Roesen er lektor i russisk litteratur ved Københavns Universitet og oversætter af både ny og klassisk russisk litteratur. I 2021 udgav hun på Aarhus Universitetsforlag bogen Dostojevskij. En introduktion, som blev belønnet med Georg Brandes-prisen.

Pris for højskoledag inkl. frokost: 100 kr.
Tilmelding senest 13. december 2023

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
13 januar
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Pris:
DKK100

Sted

Fredens Kirkes Sognehus
Glarmestervej 8
Svendborg, 5700 Danmark

Arrangør

Skole for Kirke og Teologi
Telefon
62225037
Se Arrangør hjemmeside