Bæredygtig konfirmation – vil I hjælpe?

Af Annie Løvig Thomassen, Mai Bjerregaard Andersen og Merete Holck

En konfirmation er en festlig begivenhed for hele familien, og det er altid en fornøjelse at se årets konfirmander i deres fine tøj på konfirmationsdagen. Konfirmationen kan også være meget dyr. Derfor har en gruppe præster i Svendborg provsti taget initiativ til genbrug af konfirmationstøj.

Konfirmationstøj er dyrt
Nordea lavede for et par år siden en undersøgelse, der viste, hvor meget en gennemsnitlig familie bruger på en konfirmation. Undersøgelsen afslørede, at en konfirmation i 2020 i gennemsnit kostede 33.440 kroner. Heraf gik godt 3000 kr. til tøj og sko til konfirmanden. Det er en stor sum penge, som mange familier ikke har mulighed for at betale. Men man kan sagtens have en god og festlig konfirmation i genbrugstøj!

Genbrug skåner miljøet
Konfirmandtøjet bliver oftest kun brugt en enkelt gang, og derfor er det oplagt at genbruge det. Det brugte konfirmandtøj kan blive til stor glæde for andre.  Og jo længere tid, tøj bliver brugt, des mindre nyt køber vi, og dermed sparer vi på verdens ressourcer.

Vi håber, at mange af årets konfirmandfamilier vil støtte initiativet og bidrage med brugt konfirmandtøj til dette initiativ.

Hvilke typer konfirmationstøj indsamler vi?
Vi indsamler kjoler, jakkesæt, skjorter, slips, buksedragter, bælter og sko – alt det en konfirmand har brug for på den store dag.

Hvor kan man købe det brugte konfirmationstøj?
Det brugte tøj vil blive solgt fra Kirkens Korshærs genbrugsbutik på Ryttermarken 12b i Svendborg. Tøjet samles et sted i butikken. Spørg efter konfirmationstøj.

Hvornår kan man købe det brugte konfirmationstøj hos Kirkens Korshær?
Tøjet vil være klar fra den 15. januar 2024.

Hvor kan det brugte konfirmationstøj afleveres?

  • Fredens kirkes kontor, Glarmestervej 8, 5700 Svendborg, tirsdag – fredag kl. 10-13, torsdag kl. 10-15
  • Svendborg provstis kontor, Egensevej 15, 5700 Svendborg, efter aftale med Mai Bjerregaard Andersen tlf. 24 24 61 12, maib@km.dk
  • Stenstrup præstegård, Hundstrupvej 1, 5771 Stenstrup, tirsdag og torsdag kl. 9-13

Yderligere oplysninger: kontakt Annie Løvig Thomassen på tlf. 62 26 12 40 eller alt@km.dk