Indlæser Begivenheder

Temadag: Pilgrimsvandring – ud i det indre

10 september 2022

Foredragsholder: Pilgrimspræst Elisabeth Lidell og arkitekt Andreas Blinkenberg

​Pilgrimsvandring og valfart har altid været kendetegn på en levende kirke. De første kristne kaldtes ”dem, der hørte til vejen”. Pilgrimsvandring kan stadig inspirere til en levende tro. Evangeliet må ”have ben at gå på”, og vandringen i det ydre, fysiske landskab afspejler den indre rejse, bønnens vej mod Gud. Føddernes monotone gang bliver en meditativ rytme, en slags klosterliv til fods. På en pilgrimsvandring ”beder man med fødderne”! I en tid med mange hurtige skift, endeløse informationsstrømme, højt tempo og overfyldte kalendere fremstår pilgrimstanken som en anden livsstil med tid til stilhed, eftertanke, langsomhed, enkelhed og indre ro. En slags kristendom for alle sanser.

Men hvad får fortravlede mennesker til at udskifte de hurtige moderne transportmidler med apostlenes heste? Hvad sker der, når man begynder ”at bede med fødderne”? Og hvor kan man finde rastepladser undervejs på den gamle danske pilgrimsrute Hærvejen?

Hør ægteparret Elisabeth Lidell og Andreas Blinkenberg behandle disse spørgsmål. Elisabeth Lidell er pilgrimspræst, retræteleder og åndelig vejleder. Andreas Blinkenberg er arkitekt og planlægger og har etableret 28 herberger og overnatningssteder for vandrere og cyklister langs de jyske Hærvejsruter.

Pris for temadag inkl. frokost: 150 kr.
Tilmelding senest 10. august 2022 her 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
10 september
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Hjemmeside:
https://www.svendborgprovsti.dk/skole-for-kirke-og-teologi/temadage/

Sted

HUSET – Vor Frues sognehus
Frue Kirkestræde 4
Svendborg, 5700 Danmark

Arrangør

Skole for Kirke og Teologi
Telefon:
62225037
Se Arrangør hjemmeside