Indlæser Begivenheder

Temadag: Moderne kirkebyggeri – hvordan sladrer arkitektur og indretning om kirken og tiden?

04 marts 2023

Foredragsholder: Studieleder Benny Grey Schuster

Ved mødet med vore nye kirker vil mange tænke, at de slet ikke ligner en kirke. Ofte er grunden nok, at vi opfatter den middelalderlige landsbykirke som den ”rigtige” form på en kirkebygning, men sådan har næsten ingen af de små 200 kirker bygget i Danmark siden 2. Verdenskrig set ud.

På den baggrund vil foredraget give et bud på, hvorfor kirkerne i dag ser anderledes ud, og hvad der sker, når vi moderniserer gamle kirker. Hvad gør kirkens rum og inventarets placering ved os? Kan rum og materialer ikke blot vække følelser i os, men også ligefrem skabe holdninger og meninger? Foredraget vil især rejse spørgsmålet, hvorvidt der gives en særlig luthersk måde at bygge og indrette kirker på.

Benny Grey Schuster har siden 1997 været lektor ved Præstehøjskolen, nu Folkekirkens Uddannelses- og Videnscenter. Inden da var han ansat ved Det teologiske Fakultet i Aarhus – afbrudt af et virke som præst for en dansk menighed i Canada. Blandt andet inspireret af den store forskel i traditionen for at bygge kirker i henholdsvis Danmark og på det nordamerikanske kontinent har Schuster igennem mange år været optaget af spørgsmålet om, hvordan forskellige trosretningers lære og praksis påvirker både kirkens ydre og indre. Det har udmøntet sig i adskillige kurser om kirkearkitektur, artikler i danske fagtidsskrifter, en hjemmeside om moderne dansk kirkearkitektur samt en database om kunst og kunsthåndværk.

Pris for temadag inkl. frokost: 150 kr.
Tilmelding senest 4. februar 2023
her 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
4 marts
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Hjemmeside:
https://www.svendborgprovsti.dk/skole-for-kirke-og-teologi/temadage/

Sted

Fredens Kirkes Sognehus
Glarmestervej 8
Svendborg, 5700 Danmark

Arrangør

Skole for Kirke og Teologi
Phone
62225037
Se Arrangør hjemmeside