Indlæser Begivenheder

Temadag: Danske kirker i Afrika og Afrikas kirker i Danmark. Historiker Niels Kastfelt og kirkestifter/portør Yohannes Teclu

26 februar 2022

Temadagen indledes med foredrag af Niels Kastfelt, der gennem mange år ved Det Teologiske Fakultet på Københavns Universitet har forsket og undervist i kristendommen i Afrika. Han har desuden boet længere perioder i Nigeria. Afrika er på vej til at blive verdens største kristne kontinent, og nogle af de mange kristne afrikanere har en særlig forbindelse til Danmark. Deres menigheder er grundlagt af danske missionærer og har i mere end 100 år været forbundet med kirker i Danmark. Niels Kastfelt fortæller missionshistorien, om de afrikanske kirkers situation i dag og om deres betydning for kirkelivet i Danmark.

Kl. 11.30-12.00 serveres frokost lavet af eritreiske familier i fællesskab med Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde i Svendborg.

Efter frokosten holder kirkestifter og portør Yohannes Teclu foredrag om den eritreiske kirkes baggrund og traditioner omkring faste, helgener, højtider, Pagtens Arks betydning mm. Han giver os også indblik i eritreeres liv i Danmark. Hvordan er det at leve som troende ortodoks eritreer i det sekulære danske samfund til daglig, og hvilke udfordringer oplever de som kirke i Danmark?

Dagen sluttes af med eritreisk andagt i Fredens Kirke.

Fredens Kirkes sognegård
Pris for temadag inkl. frokost: 150 kr.
Tilmelding senest 26. januar 2022

Del denne begivenhed

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
26 februar
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Begivenhed Kategori: