Indlæser Begivenheder

Temadag: Before the Flood – de sidste tider og den kristne modernisme hos Bob Dylan

04 februar 2023

Foredragsholder: Mag.art. og sognepræst Anders Thyrring Andersen

I Danmark er det meget almindeligt at betegne Bob Dylan som en venstreorienteret protestsanger. Det er der ikke belæg for. Derimod står kristendommen helt centralt i hans sangskrivning. Kristendom kommer på mangfoldige måder til udtryk i Dylans univers – og vel at mærke ikke kun i den periode omkring 1980, hvor han trådte frem som erklæret kristen. Det religiøse danner ikke bare grundlag for Dylans produktion lige fra debuten i 1962 til i dag, men udgør kernen i mange af hans sange.

Igennem et meget stort antal citater fra og henvisninger til Bibelen går temaet syndflod og dommedag som en af de røde tråde i Dylans sange, hvilket anvendes til en kritik af den sekulære modernitet.

I Dylans sange sker en evangelisk omvending af alle de i øjeblikket gældende værdier. Men denne kritik af det moderne formuleres i et modernistisk billedsprog, således at man kan betegne Dylan som en kristen modernist.

Temadagens foredragsholder er Anders Thyrring Andersen, der er mag.art. i litteraturhistorie og sognepræst ved Vor Frue Kirke i Aarhus. Han er medforfatter til flere bøger om bl.a. Bob Dylan.

Pris for temadag inkl. frokost: 150 kr.
Tilmelding senest 4. januar 2023 her 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
4 februar
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Hjemmeside:
https://www.svendborgprovsti.dk/skole-for-kirke-og-teologi/temadage/

Sted

Fredens Kirkes Sognehus
Glarmestervej 8
Svendborg, 5700 Danmark

Arrangør

Skole for Kirke og Teologi
Telefon:
62225037
Se Arrangør hjemmeside