Indlæser Begivenheder

Temadag: 2000 års forfølgelse af kristne

14 januar 2023

Foredragsholder: Redaktionschef Klaus Wivel

”Da journalist Klaus Wivel i et åbent brev til udenrigsministeren spurgte, hvad regeringen ville gøre ved fordrivelsen af de kristne i den arabiske verden, fik han intet svar. Med spørgsmålet dirrende i luften tog han derfor afsted til Vestbredden, Gaza, Egypten, Libanon og Irak for ved selvsyn at forstå, hvad en af vor tids store menneskerettighedskrænkelser handler om.

Han mødte forkuede mennesker under stort pres fra muslimske omgivelser. Præster, hvis kirker er blevet brændt, og som nægter at lade sig knægte. Forældre, der har mistet deres børn. Borgere, der er blevet kidnappet eller smidt ud af deres huse. Indbyggere, der føler sig som fremmede i deres egne lande og længes væk.”

Sådan står der på bagsiden af Klaus Wivels bog Den sidste nadver – en rejse blandt de efterladte kristne i Mellemøsten. Og det er netop forfølgelsen af de kristne fra Romerriget til det armenske folkemord og helt til i dag, hvor kristne står i fare for at blive helt fordrevet fra Mellemøsten, han vil fortælle om på temadagen.

Klaus Wivel er redaktionschef på Weekendavisen. Af uddannelse er han cand.mag. i dansk og kommunikation, og han har siden 1998 været skribent på Weekendavisen. Desuden har han været bogredaktør samt i to år korrespondent i USA. Han har især dækket den israelsk-palæstinensiske konflikt og USA.

Pris for temadag inkl. frokost: 150 kr.
Tilmelding senest 14. december 2022 her 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
14 januar
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Hjemmeside:
https://www.svendborgprovsti.dk/skole-for-kirke-og-teologi/temadage/

Sted

Fredens Kirkes Sognehus
Glarmestervej 8
Svendborg, 5700 Danmark

Arrangør

Skole for Kirke og Teologi
Phone
62225037
Se Arrangør hjemmeside